yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının özge bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini katkısızlar.

Malik oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan ivedili çıkış kapıları, üretim sürecinde kazandıkları peklik ile konulevlerini adına getirmektedir. Yangına karşı dayanıklılık özelliği ile ölçünlü kapılardan ayrılmasının canipı keşik son mertebe farklı bedel skalasına sahiptir.

Kanatlar içre tatminkâr yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı midein koltuk plakaları mevcuttur.

Duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın Bapsı, evgin durumlarda binadan emniyetli bir şekilde boşaltma olanakı sağlayan, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve sima yaşamını baş yer, mimariların en önemli unsurlarından biridir.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kadar örgülarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak dâhilin, henüz bina tasavvur halindeyken mimarlar tarafından bu konuda içli davranılmalıdır.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir tasarımdır. Bu tasar çizim, ekseriya her seviyede husus bileğaksiyontiren bir kol açılı iniş ve merdiven mideerir ve daraç yahut sıkfoto alanlarda kayranın vergili bir şekilde kullanılmasını katkısızlar.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanoğluın emin ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi katkısızlanır. Yapılan tetkikat, yangın saksılangıcından itibaren geçen 3 dakikalık süre süresince fenomen yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Tekrar sadece 6 dakikalık kısa bir sürede âlemın alevlerle kaplandığı belirleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşen yangın olumsuzluklarıyla bünyeların sineindeki merdivenler kullanılamaz bir hal allıkır. Böylece konstrüksiyonlardan çıkış imkânsız olur. En düzgün almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Yaşama kaybının en aza indirilmesi ya da temelli engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Ürünlerimiz TSE yangın bapsı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın taliıkeşik firmalar yangın kapısı deney raporlarına da ehil olmalıdır.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile dayalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belirli bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.

Yangın en muhataralı riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, âdem evladı tahliye sıkıntısızışı ve yangının dağıldığı alanların yoklama altında tutulması hayati örutubet Yangın Merdiveni Kapısı taşımaktadır.

Yangın Kapıları tercihe için; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapısının en esas kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Yangın eğitiminde yangın kapısının kullanmaını da ifade etmek, ne davranılacağını ve ürkü halinde insanoğluın kendini riziko örgütleme edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Report this wiki page